Bakken met kinderen

Zelf Brood Bakken met Kinderen

Brood bakken met kinderen is een prachtige activiteit die hun creativiteit stimuleert en hen laat kennismaken met de keuken en het bakproces. Instant quality time terwijl u samen iets heerlijks maakt.

Inhoud

Een Heerlijk Recept om Samen te Maken

Welkom bij ons uitgebreide artikel over zelf brood bakken met kinderen! Hier delen we een heerlijk recept en handige tips om samen met uw kinderen een geweldige bakervaring te hebben. 

Zelf brood bakken is niet alleen leuk en lekker, maar het kan ook educatief zijn voor uw kinderen. Ze leren over ingrediënten, het kneden van deeg, en het wonder van het zien groeien van het brood tijdens het bakproces… en ze zitten ondertussen niet aan een scherm gekluisterd! 

Waarom Brood Bakken met Kinderen?

Brood bakken met kinderen is een prachtige activiteit die hun creativiteit stimuleert en hen laat kennismaken met het keukenproces. Het is een geweldige manier om quality time met uw kinderen door te brengen terwijl u samen iets heerlijks maakt. Bovendien zullen ze trots zijn op hun zelfgemaakte brood, en het kan hen aanmoedigen om meer interesse te krijgen in koken en bakken.

Bereidingswijze:

 1. Doe al uw ingrediënten met uitzondering van de gist in een kom of in de kuip van uw keukenrobot en begin te mengen
 2. Zodra uw deeg wat gemengd is (na ongeveer 1 min.) voeg dan de gist toe. Deze gist hoeft u vooraf niet op te lossen.
 3. Kneed in de keukenrobot ongeveer 10 min. Als u met de hand kneedt dan ongeveer 15 a 20 min.
 4. Wanneer het deeg te droog aanvoelt kan u beetje per beetje water toevoegen.
 5. Na het kneden dekt u het deeg af met een keukenhanddoek.
 6. Na 15 min. deeg plat duwen en in 4 vouwen (= doorslaan).
 7. Het deeg een volgende rust geven van ongeveer 10 min. onder een handdoek.
 8. Na de 2de rust het deeg vorm geven en in een broodvorm plaatsen of strak opbollen en op een bakplaat leggen.
 9. Afdekken met een keukenhanddoek en daarover nog eens een vel plastiek. Zo zal uw deeg niet verkorsten.
 10. Laten rijzen op kamertemperatuur tot het deeg boven uw vorm is gerezen (ongeveer 2 vingers). Dit duurt ongeveer 45 a 60 min.
 11. Deeg insnijden met een broodmesje bovenaan (sneden maken), zo zal uw brood de perfecte vorm aannemen in de oven.
 12. Oven voorverwarmen tot 220°C
 13. Afbakken 20 min. op 220°C
 14. Als het brood goed is van kleur mag de temperatuur verlaagd worden naar 195°C en nog 20 min. laten verder bakken.
ZELF BROOD BAKKEN MET KINDEREN

Extra Voordelen van Zelf Brood Bakken met Kinderen

 • Een Gezonde Keuze:
  Zelf brood bakken stelt u in staat om de ingrediënten volledig onder controle te hebben. U kunt gezondere opties kiezen, zoals biologische meelsoorten, minder zout en zelfs toevoeging van zaden en noten voor extra voedingswaarde. Dit is vooral belangrijk als u zich zorgen maakt over de voedingswaarde van het brood dat u in de winkel koopt.
 • Geen Kunstmatige Toevoegingen:
  Door zelf brood te bakken, vermijdt u de kunstmatige toevoegingen en conserveermiddelen die vaak in commercieel brood te vinden zijn. Uw zelfgebakken brood is puur en vrij van onnodige chemicaliën, waardoor het gezonder en smaakvoller is.
 • Kostenbesparend:
  Op de lange termijn kan zelf brood bakken met uw kinderen u geld besparen. U koopt de ingrediënten in bulk en maakt meerdere broden voor de prijs van één winkelbrood. Bovendien zult u merken dat het zelf bakken van brood een duurzamere keuze is, omdat u geen plastic of papieren verpakkingen nodig heeft.
ZELF BROOD BAKKEN MET KINDEREN
 • Leerzame Ervaring:
  Het bakken van brood met kinderen is een geweldige kans om hen belangrijke vaardigheden bij te brengen. Ze leren niet alleen de basisprincipes van koken en bakken, maar leren ook over geduld, nauwkeurigheid en teamwork. Deze waardevolle lessen zullen hen hun hele leven van pas komen.
 • Creativiteit en Variatie:
  Zelf brood bakken biedt eindeloze mogelijkheden voor creativiteit en variatie. U kunt verschillende meelsoorten uitproberen, zoals spelt, haver of rogge, en experimenteren met toevoegingen zoals rozijnen , gedroogde vruchten of kruiden. Zo kunt u steeds nieuwe smaken ontdekken en aanpassen aan de smaakvoorkeuren van uw gezin.
 • Samen zijn, binding:
  Brood bakken is een activiteit die de familie samenbrengt. Het is een moment om samen te lachen, te kneden en te proeven. Uw kinderen zullen het waarderen dat u de tijd neemt om samen iets te creëren, en het zal mooie herinneringen creëren voor u en uw gezin.
ZELF BROOD BAKKEN MET KINDEREN

Het Recept: Zelfgebakken Volkoren Brood

Hier is ons geweldige recept voor zelfgebakken volkoren brood. Volg deze eenvoudige stappen en geniet van het bakken met uw kinderen!

Om een luchtig en licht verteerbaar brood te verkrijgen raden we aan om witte bloem te mengen bij het volkorenmeel.

Wanneer u vindt dat dit brood toch nog te licht is kan u dit verhogen naar ¾ volkoren en ¼ wit.

Ingrediënten:

ZELF BROOD BAKKEN MET KINDEREN

Veelgestelde Vragen

Ja, u kunt experimenteren met verschillende meelsoorten, zoals tarwemeel , speltmeel of havermeel. Elk meel geeft het brood een unieke smaak en textuur, dus voel u vrij om te proberen en te ontdekken welke uw favoriet is.

Zelfgebakken brood blijft meestal 2-3 dagen vers als het goed wordt bewaard in een luchtdichte verpakking. U kunt het ook invriezen om het brood langer vers te houden. Door het toevoegen van broodverbeteraar , boter of olie zorgt u voor een langere versheid. Bovendien zal het bij het aansnijden ook minder kruimelen.

U kunt het deeg zeker met de hand kneden als u dat verkiest. Het kan wat meer inspanning vergen, maar het is een leuke en actieve manier om samen met uw kinderen bezig te zijn. Een keukenrobot met deeghaak kan echter ook handig zijn als u het kneden wat makkelijker wilt maken.

Tips voor een Geslaagde Bakervaring met Kinderen:

 • Laat uw kinderen meehelpen bij elke stap van het proces, van het meten van ingrediënten tot het kneden van het deeg. Dit maakt het leuk en leerzaam voor hen.
 • Gebruik creatieve vormen voor het brood. Laat uw kinderen hun eigen deegvormpjes maken en bakken.
 • Vertel uw kinderen over de geschiedenis van brood en hoe verschillende culturen hun eigen unieke brood hebben.
 • Maak gebruik van gezonde en smakelijke toppings voor het brood, zoals avocado, hummus of plakjes komkommer.

Conclusie

Zelf brood bakken met kinderen is een geweldige ervaring die zowel leuk als leerzaam is. Met dit heerlijke volkoren broodrecept en onze handige tips, kunt u een geweldige bakervaring hebben met uw kinderen. Het delen van deze activiteit zal mooie herinneringen creëren en uw kinderen zullen trots zijn op hun zelfgebakken brood. Geniet van uw tijd in de keuken en laat het smaken! Bak samen met uw kinderen en creëer waardevolle momenten en heerlijk brood!

Lees meer tips over broodbakken

Wil je meer weten over onze promoties?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Bekijk meer berichten

Wat is zuurdesembrood en hoe maak je het?

Zuurdesembrood is een heerlijk ambachtelijk brood met een rijke geschiedenis en unieke smaak. In dit artikel gaan we dieper in ...
Zelfgemaakte appeltaart, Zelfgemaakte lekkernijen

Zelfgemaakte lekkernijen: Trots van de keuken

Zelfgemaakte Gebakken Lekkernijen: Trots van de Keuken Welkom bij “Huis Wittevrongel”, de thuisbasis voor alle hobbybakkers en thuisbakkers. Vandaag gaan ...

Teambuilding Trends in 2024

Ontdek de teambuilding trends van vandaag. Teambuilding heeft een lange weg afgelegd in de laatste jaren.

Bekijk onze shop

Licht bruin met zaden en pitten (29)

Brood en koeken (91)

Bakmixen (14)

Bakken (186)

Winkelwagen
Begin te typen om te zoeken in onze producten en blog