Brood bakken met kinderen is een prachtige activiteit die hun creativiteit stimuleert en hen laat kennismaken met de keuken en het bakproces. Instant quality time terwijl u samen iets heerlijks maakt.
- Doe al uw ingrediënten met uitzondering van de gist in een kom of in de kuip van uw keukenrobot en begin te mengen
- Zodra uw deeg wat gemengd is (na ongeveer 1 min.) voeg dan de gist toe. Deze gist hoeft u vooraf niet op te lossen.
- Kneed in de keukenrobot ongeveer 10 min. Als u met de hand kneedt dan ongeveer 15 a 20 min.
- Wanneer het deeg te droog aanvoelt kan u beetje per beetje water toevoegen.
- Na het kneden dekt u het deeg af met een keukenhanddoek.
- Na 15 min. deeg plat duwen en in 4 vouwen (= doorslaan).
- Het deeg een volgende rust geven van ongeveer 10 min. onder een handdoek.
- Na de 2de rust het deeg vorm geven en in een broodvorm plaatsen of strak opbollen en op een bakplaat leggen.
- Afdekken met een keukenhanddoek en daarover nog eens een vel plastiek. Zo zal uw deeg niet verkorsten.
- Laten rijzen op kamertemperatuur tot het deeg boven uw vorm is gerezen (ongeveer 2 vingers). Dit duurt ongeveer 45 a 60 min.
- Deeg insnijden met een broodmesje bovenaan (sneden maken), zo zal uw brood de perfecte vorm aannemen in de oven.
- Oven voorverwarmen tot 220°C
- Afbakken 20 min. op 220°C
- Als het brood goed is van kleur mag de temperatuur verlaagd worden naar 195°C en nog 20 min. laten verder bakken.